انواع رژیم های تخصصی

رژیم لاغری

رژیم های اصولی و علمی کاهش وزن، جهت حفظ و رسیدن به اندام ایده آل برای همه ی افراد ضروری است.
وزن مناسب سبب پیشگیری از بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون، کبد چرب و انواع سرطانها و … می‌شود.
کاهش وزن طبق رژیم اصولی کمک به درمان بسیاری از بیماری ها می کند. لاغری و وزن ایده‌آل سبب افزایش شانس باروری در زنان دچار نازایی می شود. همچنین در کودکان وزن مناسب، تاثیر بسزایی در بلوغ به موقع و رشد قدی دارد.
در کلینیک تخصصی دایت لاین هدف مشاورین تغذیه اصلاح عادات غذایی نادرست و تغییر شیوه زندگی به روی خط سلامتی و دستیابی به اندامی ایده آل می باشد.

رژیم افزایش وزن

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی افراد بالغی که شاخص توده ی بدنی کمتر از ۱۸/۵ دارند، لاغر به شمار می روند. گاهی مشکلات تغذیه‌ای مثل نامنظم بودن در صرف وعده‌های غذایی و ناکافی و غیر اصولی بودن غذاها و استفاده از غذاهای نامناسب و رژیم نادرست طی بیماری ها سبب لاغری میشود.
کمبود وزن و لاغری یکی از نگرانی های افراد جامعه می باشد. همانطور که اضافه وزن و چاقی آسیب زننده است، لاغری نیز فرد را مستعد بسیاری از بیماری ها می کند. ضعف ایمنی بدن و کاهش مقاومت در برابر بیماری های ویروسی و باکتریایی از عوارض لاغری مفرط میباشد. طبق نتایج بسیاری از مقالات، کمبود وزن و لاغری سبب تاخیر در بهبودی افراد خواهد شد. هدف ما فراهم آوردن بستری مناسب جهت ارائه ی رژیم های افزایش وزن علمی و اصولی می باشد که در درجه اول به اصلاح الگوی زندگی فرد و برطرف سازی عادات نادرست غذایی بپردازد. در بسیاری از موارد رژیم‌های خودسرانه و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب سبب افزایش توده چربی بدن و کاهش FFM شده و چاقی های موضعی و عدم تناسب اندام را ایجاد می‌نماید. در کلینیک تخصصی دایت لاین انگیزه‌های لازم جهت افزایش اشتها به روش اصولی در شما عزیزان ایجاد خواهد شد.

رژیم بارداری

پیروی از یک برنامه غذایی سالم و اصولی، همراه تنوع و تعادل نقش مهمی در سلامت، رشد و تکامل جنین دارد. کنترل وزن مادر طی بارداری از بروز بیماری‌هایی مثل دیابت بارداری، مسمومیت بارداری، یا فشار خون بارداری جلوگیری می کند. همچنین حفظ رژیم غذایی ایده‌آل طی دوران بارداری مانع از سقط های مکرر و یا تولد نوزادان، زودتر از زمان مشخص خواهد شد.
میزان افزایش وزن در دوران بارداری بستگی به نمایه ی توده ی بدنی مادر قبل از بارداری دارد. اگر مادر قبل از بارداری وزن طبیعی داشته باشد، میزان اضافه وزن توصیه شده در دوران بارداری بین ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم می باشد.
اگر مادر کمبود وزن داشته باشد، در طی دوران بارداری بین ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم مجاز به اضافه وزن بوده و در مورد مادران دارای اضافه وزن و چاقی میزان وزن کلی مجاز در طی ۹ ماه بارداری بین ۷ تا ۱۱ کیلوگرم می باشد.
رژیم غذایی بارداری دایت لاین از اضافه وزن بیش از حد مادر، طی بارداری جلوگیری کرده و کمک می‌کند مادران طبق نیاز، وزن گیری کنند.
در طی رژیم های بارداری، کاهش وزن مجاز نمی باشد و هدف اصلی این رژیم ها وزن گیری و رشد عالی جنین و کمک به سلامت مادر است.

رژیم شیردهی

 دردوران‌شیردهی دریافت مواد مغذی کامل و کافی برای رشد و تکامل نوزاد ضروری است. به علت باورهای نادرست در مورد نیازهای غذایی در این دوران، اغلب زنان دچار اضافه وزن های زیاد و چاقی می شوند. همچنین به دلیل کم تحرکی رفته‌رفته این میزان انباشت چربی در بدن افزایش می یابد. لازم به ذکر است که این باور که در دوران شیردهی گرفتن رژیم های لاغری، نادرست و آسیب زننده می باشد، کاملاً اشتباه است و هیچ پایه و اساس علمی ندارد. رژیم شیردهی کمک می کند تا در یک فرصت طلایی پیش رو به وزن ایده‌آل دست یابید.

 در این دوران کیفیت شیر مادر افزایش می یابد تا در کنار لاغری و کاهش وزن اصولی، رشد کافی و سلامت نوزاد در اولویت قرار گیرد.

رژیم کودک

بیماری های شایع کودکان و کمبود ریز مغذی ها می تواند آثار پایدار و غیر قابل جبرانی در سال‌های بعدی زندگی بر جای بگذارد. سوء تغذیه در دوران کودکی سبب ابتلا به بیماری‌ها و افزایش احتمال مرگ و میر و همچنین تاخیر در تکامل رشد ذهنی و حرکتی شود. رشد مناسب کودک نیازمند رعایت رژیم غذایی اصولی است.

 برای کنترل وزن کودک، تهیه نمودار رشد CDC، جلوگیری از چاقی و لاغری کودکان می توانید از رژیم های اختصاصی و اصولی دایت لاین بهره ببرید.

 

دیابت شیرین

قند خون بالا بیماری شایعی در بین مردان و زنان است که در صورت عدم کنترل عوارض فراوانی مثل نوروپاتی، نفروپاتی و رتینوپاتی را در پی خواهد داشت. دیابت انواع مختلفی دارد، دیابت نوع اول که بیشتر در دوران جوانی بروز می یابد و درمان اصلی آن تزریق انسولین است. دیابت نوع ۲ بیشتر در دوران میان سالی رخ داده و دیابت بارداری که در زنان باردار به دلایل مختلفی بروز می یابد.

 رژیم های غذایی ویژه دیابت، به کنترل قند خون کمک می‌کند و عوارض دیابت مثل هیپوگلیسمی را کاهش می‌دهد. برای درمان نسبی و کاهش دوز داروهای مصرفی و پیشگیری از قند خون بالا، داشتن برنامه ی غذایی اصولی طبق متدهای روز دنیا و توزیع مناسب کربوهیدرات توصیه می‌شود. در کنار رژیم های دیابتی، می توانید از برنامه ی ورزشی دایت لاین جهت تنظیم سطح انسولین و کاهش مقاومت به انسولین استفاده کنید.

 در این دوران کیفیت شیر مادر افزایش می یابد تا در کنار لاغری و کاهش وزن اصولی، رشد کافی و سلامت نوزاد در اولویت قرار گیرد.

کبد چرب

تا به حال این فکر کرده اید که برای حفظ عملکرد طبیعی کبد باید چه کار کنیم؟ اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، لازم است تا دیر نشده دست به کار شوید و رژیم‌های دایت لاین ویژه درمان کبد چرب را دریافت کنید. کبد عضو بسیار مهمی در بدن ما می باشد که نقش های فراوانی را بر عهده دارد. کبدچرب زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از ۵ درصد وزن کبد، چربی در آن تجمع یابد. این بیماری علائمی ندارد و با تست های تشخیصی آزمایشگاهی و سونوگرافی می‌توان به وجود آن پی برد.

 سبک زندگی نادرست، چاقی، مصرف بی رویه ی کربوهیدرات ها و مصرف الکل همگی از عوامل ایجاد کننده کبد چرب می باشند. برای برطرف کردن این بیماری و داشتن کبدی سالم، رژیم های ویژه دایت لاین را دریافت کنید. فراموش نکنید اگر کبد چرب را به حال خود رها کنیم دچار بیماری سیروز کبدی و در نهایت نارسایی کبد می شویم.

رژیم درمانی فشار خون

بیماری هایپرتنشن یا فشارخون بالا، جز بیماری های شایع و اغلب بدون علامت می باشد که به آن قاتل خاموش گفته می‌شود. فشار خون بالا درمان کاملی ندارد ولی با رژیم های مناسب و اصولی می توان آن را کنترل کرد. رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی‌های تازه و غنی از پتاسیم در روند کنترل این بیماری بسیار کمک دهنده است.

دایت لاین بر اساس رژیم های معروف دنیا مانند DASH، تنظیمات غذایی شما را انجام داده و به کنترل فشار خونتان کمک می‌کند. بیماری فشار خون بالا در صورتی که کنترل نشود، ریسک نارسایی کلیوی و آترواسکلروزیس عروق را افزایش داده و خطر سکته ی قلبی را بالا می‌برد.

 این بیماری را جدی بگیرید و رژیم غذایی متناسب با آن را دریافت کنید.

رژیم درمانی بیماری های قلبی

بیماریهای قلبی یکی از مهم ترین علت های مرگ و میر در سراسر جهان می‌باشند. عوامل مختلفی مانند سبک زندگی نادرست، چاقی، عدم فعالیت بدنی، مصرف سیگار و دیابت در بروز بیماری‌های قلبی نقش دارند. یکی از راه کارهای مهم برای پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی داشتن رژیم غذایی مناسب می‌باشد. رژیم بیماران قلبی باید متنوع و متعادل بوده و بر اساس وضعیت عمومی آن ها تجویز شود. برای کنترل بیماری باید زیر نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی دوست دار قلب را دریافت نمایید. دایت لاین طبق مشخصات دقیق شما رژیم غذایی مناسب شما را ارائه می‌دهد.

 

هیپوتیروئیدیسم

 وظیفه اصلی تیروئید ترشح هورمون هایی است که به کنترل فعالیتهای متابولیکی سلول ها کمک می کند.

 حضور این هورمون ها برای رشد طبیعی و عملکرد بدن نیاز است. این هورمون ها تمام قسمتهای بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در کم کاری تیروئید این غده توانایی تولید هورمون ها به میزان کافی و مورد نیاز بدن را ندارد. این امر سبب بروز علائمی مانند ریزش‌مو، افزایش وزن، خستگی و کاهش دمای بدن می شود.

علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده پیروی از رژیم غذایی مناسب زیر نظر مشاور تغذیه ضروری است. در افراد دچار هیپوتیروئیدی، مواد غذایی گواتروژن باید از سبد غذایی حذف شده و یا در صورت تمایل به صورت پخته و در مقادیر کم مصرف شود تامین ویتامین D کافی و سلنیوم کافی برای عملکرد طبیعی غده تیروئید الزامی است.

رژیم درمانی در نارسایی کلیه

این عضو لوبیایی شکل در دو طرف ستون مهره قرار دارد و نقش حیاتی مثل تنظیم اسیدیته بدن، دفع مواد زاید، تنظیم فشارخون و ساخت ویتامین D را انجام میدهد. اگر عملکرد کلیه مختل شود تعادل محیط درونی بدن بر هم می‌خورد و فرد دچار مشکلات فراوانی می شود. در صورت آسیب کلیه، توانایی آن در برابر پاسخ به تغییرات رژیم غذایی از دست می‌رود و مواد زاید در بدن جمع شده و عوارض فراوان ایجاد می کند.

 کنترل غذای مصرفی در بیماران کلیوی بسیار مهم و پیچیده می باشد. در صورت عدم دریافت برنامه غذایی اصولی، کلیه ها در معرض آسیب‌پذیری بیشتری قرار میگیرند و ممکن است به طور کامل از فعالیت بیافتند و فرد مجبور به درمان‌های جایگزین مثل همودیالیز شود. رژیم غذایی هر فرد با CKD کاملا اختصاصی و فردی است.

با دایت لاین می توانید بیماری کلیوی خود را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

بیماری تنفسی و رژیم درمانی

تبادل گازها از وظایف مهم دستگاه تنفسی به شمار می‌رود. ریه های سالم بدن را قادر می سازد اکسیژن مورد نیاز برای تامین درخواست‌های سلولی فراهم شود. تغذیه ی سالم تکامل آناتومیکی و عملکرد فیزیولوژیکی دستگاه‌های تنفسی را بهبود می بخشد. تغذیه مناسب مانند مصرف انواع آنتی اکسیدان ها به سلامت دستگاه تنفسی کمک می‌کند. طبق مطالعات، ارتباط قوی بین سوءتغذیه و اختلال و نارسایی دستگاه تنفسی دیده می‌شود. تغذیه مناسب حساسیت سیستم تنفسی را نسبت به عفونت ها افزایش می‌دهد. در بیماران مبتلا به اختلالات ریوی نیاز به انرژی بالا می‌رود و نیاز است طی تنظیم رژیم غذایی آنتی اکسیدان ها و درشت مغذی های لازم تامین گردد.

رژیم گیاه خواری

عوامل مختلفی مانند شرایط اقتصادی، اجتماعی و مذهبی سبب روی آوردن فرد رژیم گیاه خواری می‌شود. این رژیم تامین کننده انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند و خطر بروز برخی از سرطان‌ها مانند سرطان معده و کولون را کاهش می‌دهد. افراد گیاهخوار نمایه ی توده بدنی مناسبی دارند و نسبت به سایرین به کیفیت رژیم غذایی و زندگی خود اهمیت بیشتری می‌دهند. اگر گیاه خواری طبق اصول و برنامه ی علمی نباشد، نمی تواند تامین کننده برخی از مواد غذایی ضروری برای بدن باشد و فرد با کمبود این مواد موجب می‌شود.

 افراد گیاهخوار در معرض کمبود کلسیم، B۱۲ و پروتئین هستند و همین عوامل در صورت ادامه یافتن موجب کم‌خونی، مشکلات استخوانی، ضعف و خستگی خواهد شد. توصیه بر آن است در رژیم گیاهخواری تحت نظر متخصص تغذیه بوده تا تمامی نیازهای بدن فراهم شود. دایت لاین رژیم های گیاهخواری اصولی در بستر علمی و تخصصی ارائه می‌دهد.